Rennend door het leven….

Ken je dat,  mensen die door je (het) leven rennen? Druk, druk, druk en nee, geen tijd om daar even bij stil te staan, nee daar doe ik niet aan hoor, nee ik ben met 100 dingen tegelijk bezig…NEE, nee, nee……

Vanmorgen had ik zo’n hardloper in de praktijk 😉

Overal een antwoord op, altijd weerwoord, ja maar… iedere minuut. Ik nip aan mijn koffie en luister, als de waterval even stopt voor een slok koffie begin ik…..

Waarom is dit dan het moment dat je, geheel vrijwillig, hier bij mij zit?

Eh… nou… geen idee eigenlijk, werd wel weer eens tijd, ik ben met wat dingen bezig en vraag me af waarom, wil ik dit zelf of denkt de persoon die me op deze weg heeft gezet dat ik dat kan? Eigenlijk weet ik zelf niet zo goed waar ik heen ga en wat de volgende stap moet zijn ofzo…best eng ook die nieuwe dingen.

Wat is dan eng?

Eh…nou….geen idee.. ik weet niet eens of ik het wel kan, straks maak ik fouten ofzo.. Normaal help ik mensen direct, zoek oplossingen voor ze etc.. nu moet ik het zelf doen, iets nieuws en omdat het onbekend is vind ik dat spannend.

Waarom help je graag mensen? Nog voor ze je iets vragen roep jij al, oh ik help je wel? Wat geeft je dat? En voordat er gelijk een waterval aan gebakken lucht naar buiten komt vraag ik even om de vraag echt binnen te laten komen. Waarom doe je dat? En dan ben ik ineens waar ik zijn moet. De stille kwetsbaarheid, ik zie dat er iets aangeraakt is, ook echt binnenkomt en dan volgt met bijna verstikkende stem…… “dan ben ik even waardevol voor iemand, misschien houden ze dan van me….”

De Kern is geraakt, heel kort want een sterkere kracht neemt het weer over, de bagatelliserende stem komt nu en roept, ja maar dat denk ik bijna nooit hoor…  Ik vraag terug te gaan naar de kern en daar even te blijven…tranen komen (ingehouden) en dan komt de bijna wanhopige kreet… HOE DAN!!!! Ik weet dat het er zit, maar het is gewoon te pijnlijk, ik duw het weg, ik weet niet hoe ik hier ooit vanaf moet komen…, het valt wel mee…toch?

Ja, stilstaan bij pijn valt zeker mee, echt waar, maar iets in jou gelooft dat niet en houdt vast aan weglopen, jezelf overschreeuwen, wegduwen en zorgen voor anderen, zorgen voor harmonie in je omgeving, bang om mensen tegen je in het harnas te jagen, bang om afgekeurd te worden en waarom? Omdat je zo vreselijk verlangt naar liefde, goed genoeg zijn precies zoals je bent, en waarom? Omdat je het in de basis nooit hebt gevoeld… Je kent het niet op een natuurlijke manier, je moet je aanpassen in de hoop dat je het krijgt en zo kan ik nog uren doorgaan met uitleggen, maar genoeg is nu genoeg. Er is een kwartje gevallen, praten haalt dan juist alles weer even onderuit. Ik stel daarom t volgende voor;

“Zou het een verrassend idee zijn om de komende week eens meer te gaan luisteren? Naar anderen, maar vooral naar jezelf? Even een week zonder oordeel in je hoofd of uit je mond. Niet gelijk reageren als iemand iets doet of zegt. En deze week zijn de woorden “ja maar” dan ook verboden!”.  Ga af en toe met jezelf zitten en doe even niks, al is het maar 5 minuten om het op te bouwen en kijk wat zich in je hoofd of mooier nog, vanuit je hart aandient.

Hoor de stem van jezelf, niet de stem die je normaal doet rennen en praten, die krijgt 5 minuten vrij. De stem (klein en zacht) die je langzaam laat weten waar je werkelijke verlangen ligt. De stem die door angst niet aan de oppervlakte komt en dus geen ruimte krijgt. Al is t maar even, van dat kleine beetje ruimte komt ook een klein beetje vertrouwen. En dat is wat je nodig hebt, een beetje vertrouwen voor de stem van de werkelijke (beschadigde) jij, en dat is wat we noemen, een beetje liefde voor jezelf… 😉

Fijne dag,

Hellen Kabel – www.innerzicht.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s