Vol hoofd, grenzen en controle-freak gedrag :-)

Gisteravond stond ik 2x voor een groep van 50 vrouwen, ik gaf een workshop over balans in werk/privé en over bewustzijn. (de term mindfulness was genoemd, maar ik noem het liever bewustzijn, bewust terugkeren bij jezelf en je niet constant mee laten slepen door anderen)

Wat mij opvalt als je ongeveer 100 vrouwen in de zaal hebt gehad dat iedereen eigenlijk met herkenbare zaken rondloopt. Sterke, mooie, goedgeklede vrouwen en allemaal een drukke (of minder drukke) baan.

Als iedereen dan is ingedaald in de stoel, maskertjes afgezet zie je de schone kwetsbaarheid tevoorschijn komen. We hoeven ons niet mooier en beter voor te doen dan we zijn, we hebben herkenbaar last van een vol hoofd, van een te groot verantwoordelijkheidsgevoel van controle en van lijstjes in je hoofd als je eigenlijk zou kunnen slapen.

Het is nou niet zo dat ze niet weten hoe het moet, de valkuil zit hem in de uitvoering en de diepere laag die je in de meeste “mindfulness” trainingen niet krijgt. Er is een reden waar jij “controle” nodig hebt, er is een reden waarom je niet kan slapen omdat je bang bent dingen te vergeten of niet goed te doen. Er is een reden dat je voor alles en iedereen dag in dag uit klaarstaat maar steeds jezelf vergeet. En ik vind dat zo zonde!

Lieve vrouwen, (die zich aangesproken voelen) het is net als in ’t vliegtuig, eerst zelf de zuurstof en dan de kinderen. Als jij jezelf vergeet kun je eigenlijk niets meer voor anderen doen. Keer dus terug naar jezelf, voel weer wie je ook alweer was, waar je grenzen zijn, wie er leuk overheen walsen, wat je graag wilde doen maar t kwam er niet van. Wie er misbruik maakt van jou controledrang en wie niet de ruimte en de erkenning van je krijgt omdat jij als een dolle over iedereen heen kijkt of loopt. (net als andersom)

Zoek uit waar je gebrek aan vertrouwen zit, ga die angst aan en leer weer jezelf te zijn, middenin het leven, zonder oordeel en vol vertrouwen!

Je bent het waard!

Liefs,

Hellen Kabel

http://www.innerzicht.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s