Gratis Flow!

Klinkt lekker hè……ik zie mezelf al mee stromen als een kurkje liggend op een kabbelende rivier…. Deze visualisatie gebruik ik ook tijdens loslaattechnieken en de wekelijkse meditatieavonden. Als je het echt kunt voelen is het heerlijk!
Dan gaat ineens de telefoon en krijg ik een gestreste vriendin aan de lijn, ze heeft een deadline te halen, er is een kind ziek, ze wil vanavond nog sporten en ze vraagt zich oprecht af waarom ze het gevoel heeft altijd verantwoordelijk te zijn voor alles! “Waarom doe ik dat toch steeds, ik wou dat ik meer van jou had!” (en ik soms stiekem meer van haar hoor, maar dat zeg ik nu even niet, ik luister en laat haar even zeuren) Zeuren heeft een functie, op een bepaald moment ga je het nl zelf horen, je hoort dan dat je zeurt, je gaat je woorden horen en als je een beetje bewustzijn hebt besef je ineens dat je jezelf even heeeeel erg zielig vindt!
Terwijl ik luister en alleen af en toe ah, oké, ja…dat is kut, uit mijn mond laat glippen merkt ze inderdaad ineens op dat ze zeurt en roept; Oké…klaar! Hoe ist met jou?
Ik moet lachen en ze snapt me, lacht mee en we zijn weer waar de bedoeling was dat we waren. Op één lijn keuvelen we verder en nemen afscheid waarin ik eindig met ; en je weet het hé rustig diep naar je buik ademen, voelen, rustig uitademen en weer voelen. Daarna stap voor stap doen wat je wilt doen.
Want daar zit gelijk de angel, we “moeten” echt niet alles, we willen het! Je bent nl VROUW!
Er zijn echt mensen die heeeeel veeeeel geld betalen voor een veel te lange cursus “Mindfulness”, omdat ze zo wanhopig zijn en letterlijk hopen dat de ander met het tovermiddel komt. (ik geef het ook hoor, dat dan weer wel, maar niet in 10 x voor een fors bedrag). Lieve VROUW, adem in, adem uit…voel jezelf een kurkje op een stromende rivier…..en zie…alle gedachten kabbelen weg, je volgt alleen nog je ademhaling….je hersenen kunnen maar 1 gedachte tegelijk denken…..”Ik adem in en uit”…..dat is mindfulness dames, meer is het niet. De kracht van herhaling is belangrijk, dat wel. Word bewust van jezelf in het huidige moment. Adem en voel, voel je billen op de stoel, voel…zie wat je doet, blijf er met je aandacht bij en alle stress gedachten zullen verdwijnen… (doe dit ieder bewust moment en je hebt geen lange cursus meer nodig!) Lieve groet, Hellen
p.s. lees MAN i.p.v.eyes on stars feet on the ground VROUW als je man bent 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s