Wie ben je?

Waar draait het om in het leven? Om te mogen ZIJN wie je werkelijk bent! Zo, dan zijn we daar uit  Maar voor veel mensen (ook voor mij hoor) is het nogal een zoektocht om te weten wie je nu werkelijk bent. Je wordt geboren als een blanco blad, even los van vorige levens als je daar in mee kan gaan, maar uiteindelijk gaat het om dit leven, het leven waar je als baby op de wereld kwam op een bepaalde plek in een bepaald gezin met de omstandigheden van dat moment.
Ga er maar aanstaan! Vanaf dat moment word je “opgevoed” naar de mogelijkheden van de ouders die je kreeg, daar begint de weg van anderen al een rol te spelen. Anderen vinden dat je bepaalde dingen moet doen, leren, weten, etc… Het eerste stuk van je kind zijn vormt je, maar haalt je ook van jezelf af, je loopt deels het pad van anderen. En anderen, mensen die van je houden willen graag dat je het goed hebt, dat je succesvol bent, dat je goede cijfers haalt en misschien gaat studeren, ze pikken er zelf namelijk ook een graantje van mee als ze kunnen vertellen hoe geweldig hun kinderen zijn en het doen in de maatschappij.
Behoorlijk ingewikkeld dus om je eigen pad te behouden….En, anderen (je ouders en familie) niet teleur te stellen. Eigenlijk ben je nooit goed genoeg omdat je het pad van anderen niet kan bewandelen!
Op het moment dat je volwassen bent en je ontevreden gaat voelen, is dat de taal die je vertelt dat je op het verkeerde pad loopt voor wie jij bent. Probleem is dat we daar vaak niet naar luisteren, juist gaan twijfelen aan onszelf, dat anderen het beter weten dan wijzelf, dat we eigenlijk niet meer onszelf vertrouwen. We gaan naar een dokter, horen dat we dichtbij een burn-out zitten, of dat we bijna overspannen zijn. We gaan dat geloven en voelen ook dat onze emmer zo vol is dat er toch niets meer bij kan.
Geloof mij, alleen jij hebt diep van binnen de antwoorden op de vraag “waarom voel ik me zo slecht”? Waarom ben ik niet zo gelukkig, ik heb toch alles om me heen om het te moeten zijn? En zo zijn er heel veel vragen die de mens bezig kan houden. Onderwerpen als eenzaamheid, diep verdriet, twijfels, afwijzing, afkeuring, oordelen, vooroordelen, je niet goed genoeg vinden. Als je daar bewust van wordt ga je misschien ook zien dat je leven bestaat uit heel hard werken om geen last te hebben van wat anderen vinden, wat jij van jezelf vindt, weerstand tegen je eigen gevoel….ja, daar wordt een mens doodmoe van!
Dus mocht je van dit bovenstaande geen last hebben dan hoop ik voor je dat dit zo blijft, maar mocht je dingen herkennen dan kan ik alleen maar zeggen; Als je wordt wie je werkelijk bent, krijg je wat je werkelijk wilt! Bewustwording, voelen en…..leven naar wie jij bent, ongeacht wat een ander daar van vindt!

Succes 

En heb je een spiegel nodig om eens naar je gevoel en je leven te kijken…..je weet me te vinden! http://www.innerzicht.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s