Verslaafd aan drama…

Ja maar hij, hoor ik mijn vriendin weer zeggen… Hoezo ja maar hij? Hoe weet je nou wat hij denkt en doet?  Probeer ik lief te zeggen voor de zoveelste keer… De nieuwe date van mijn vriendin laat een half uur tijd vergaan tijdens hun WhatsAp contact…  “Zie je wel, hij is vast ook nog met een ander aan het Appen! Hij vindt mij vast niet leuk genoeg, hij, hij, hij….”.

Lieverd…word nou eens wakker roep ik weer.. Het zit in jou! Hoe kun je weten wat hij aan het doen is? Misschien heeft ie wel obstipatie en zit ie 30 min. op de wc te creperen van de pijn in z’n buik ;-), wie weet stond er jehova getuige voor de deur en wilde hij niet onbeleefd de deur dicht knallen en luisterde hij begripvol naar het verhaaltje? Hoe kun je nou weten wat hij doet of denkt? “Ja, ja, zucht ze….maar ik kan er gewoon niet tegen, dit wordt toch weer niks, heb ik weer!”

Onverdeelde aandacht, daar gaat het hier om. Onzekerheid, angst en allerlei gedachten die er totaal niet toe doen. Gedachten die een rookgordijn opgooien om maar in drama te blijven hangen. Als je steeds tegen jezelf zegt dat het toch nooit iets wordt, nou geloof me, het wordt ook niets! Je ego denkt…oh, ja, heerlijk…DRAMA! Er zijn nu eenmaal mensen verslaafd aan drama in hun leven. Het is natuurlijk ook makkelijk om te zeggen dat het geluk niet voor je is weggelegd, dat het bij jou nooit normaal kan gaan, dat jij net weer die verkeerde treft. Maar volgens mij is het één en al angst, want stel je voor dat hij je echt leuk vindt! Dat kun je bijna niet geloven want diep in je hart keur je alles van jezelf af. Dus als jij jezelf al niet goedkeurt, hoe kan de ander dat dan doen!

Het klinkt zo cliché als de pest,  ik realiseer me dat, maar je zult echt jezelf eerst leuk moeten vinden om dat bij een ander ook te ervaren. Dus kom op! Kin omhoog, diep ademhalen, vertrouw op jezelf en een beetje op het leven. Je bent goed zoals je bent, echt waar. Je bent uniek! Je hebt alle gebakken lucht van jezelf en anderen niet nodig om je goed te voelen. Het zit gewoon allemaal in jou…niet in je té dure schoenen! Niet in je mooie kapsel of spullen, niet in je strakke lijf waar je zo hard voor moet knokken. Wees vandaag dus een keertje lief voor jezelf, eet waar je echt zin in hebt, ga plassen als je moet, kijk in de spiegel en geef jezelf een glimlach in plaats van een afkeurende blik, stop een dagje met oordelen en begin bij jezelf…. Dan wordt het allemaal iets mooier en kan “de date” zelfs een dag niets laten horen…..je vertrouwt namelijk! Niet op hem, maar op jezelf!

 

Een reactie op “Verslaafd aan drama…

  1. SanderVrugtvanKeulen (@CoachSander)

    Deze blog, Helen attendeerde mij erop via twitter, sluit perfect aan op ons project UAEX – Undivided Attention Experience. Op dit moment te bezoeken tijdens de Dutch Design Week. (www.UAEX.nl).

    Want hoe is het om écht onverdeelde 100% aandacht te krijgen en te ontvangen… Wij hebben daarvoor een speciaal meubel ontworpen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s