Als ik nou een computer was….

Dan had ik de mogelijkheid om al mijn gedachten en gevoelens te wissen! Zou dat geen feest zijn? Het verleden is voorbij, kan ik niets meer aan veranderen, alle schuldgevoel die je in je leven toch beetje opbouwt, alle oude pijntjes, emoties, afwijzingen, slechte vriendjes, verkeerde overtuigingen, slechte schoolervaring, pijnlijke verliefdheden, en zo kan ik wel even doorgaan, allemaal wissen! Heerlijk!

Of toch niet?

Bij nader inzien toch niet zo handig, want alle gebeurtenissen hebben natuurlijk ook gemaakt wie ik  ben. En wat dacht ik dan van alle mooie herinneringen, verliefdheden, kindjes in je armen, vakanties, Italië, heerlijke cappuccino’s, en andere prachtige gebeurtenissen… die ben ik dan ook kwijt. Geen goed plan dus!  Al zoekend naar een oplossing vraag ik mijzelf af hoe ik dan van dit soort onhebbelijkheden en oude zooi af kom, veroorzaakt in het NU moment van het verleden? Ik weet het altijd zo vreselijk goed voor mijn klanten, ik breng ze zo naar hun eigen oplossingen maar als het om mijzelf gaat bak ik er soms niets van. (nu maar hopen dat ze dit niet lezen ;-)) Hoe goed ik het allemaal weet, ik trap er nog steeds in om me te verdedigen terwijl ik niet word aangevallen, te verklaren waarom ik iets doe of niet doe, ik heb soms nog steeds het gevoel dat ik niet goed genoeg ben…ik wil nog steeds alles alleen doen, omdat ik dat gewend ben te doen, ik wil geen hulp, kan het genoeg krijgen maar nee, ik heb mijzelf aangeleerd dat ik het allemaal zelf moet weten, zelf moet doen, zelf moet oplossen en er vooral zelf verstand van moet hebben. Niemand anders veroorzaakt dit, dat heb ik mijzelf ooit wijs gemaakt omdat ik waarschijnlijk de andere mogelijkheid te pijnlijk vond. Hoe dan ook, misschien moet ik me realiseren dat het verleden niet meer te veranderen valt, dat de pijn van toen, niet de pijn van nu is. Dat ik dus opnieuw kan gaan kiezen, niet vanuit de ervaring en gewenning opgebouwd uit het verleden maar door me bewust te worden of dit gevoel, deze reactie, nog wel werkt nu! Grote kans van niet, de reactie komt voort uit de ervaring, is oud dus, best lastig allemaal maar wel te doen vind ik en nog leuk ook als het lukt! Als ik niets verander, zal ik blijven doen wat ik doe en krijg ik wat ik heb. En als ik daar niet meer tevreden over ben weet ik nu dat ik zelf de sleutel heb om een nieuwe deur te openen en alles opnieuw in te richten. Ik ben eruit, ik ben blij met mijn eigen harde schijf, ik hoef geen nieuwe computer, ik blijf nog even lekker bij mijn oude 😉

3 reacties op ‘Als ik nou een computer was….

  1. belindaschall

    Er zijn denk ik niet veel mensen die zich NIET in jouw verhaal herkennen, of misschien zouden moeten herkennen maar dat nu (nog) niet erkennen! Mooi geschreven weer Hellen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s