Niemand vindt me leuk!

Klant komt binnen en alles is zwaar, voelbaar zware energie. Je kent dat wel, mensen die het allemaal even niet zo leuk vinden. Ze stralen het niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk uit. Lichaamstaal is genoeg,  je hoeft geen woord te wisselen.

Als ik vraag wat er aan de hand is zegt ze; Niemand vindt me leuk!   m.i. valt het gelukkig mee, maar voor haar is dat niet zo, ze zit in de “klaag” stand en dan is tenslotte niets meer leuk. De hele wereld is tegen haar! Ik voel even met haar mee, tenslotte kennen we dit allemaal wel, en dan gaan we aan de slag.

Ze benoemt “ding” nummer 1, en als ik aan haar, na meerdere vragen hierover,  vraag hoe erg het nu echt voor haar is, komt ze al snel tot de conclusie dat het wel mee valt….     Zo lopen we alle “dingen” door, van te weinig aandacht van haar vent, tot het gedrag van de kinderen en die gruwelijke collega op haar werk.  Aan het eind van de sessie komt ze zelf tot inzicht dat het eigenlijk nergens over gaat! Dat ze dat geklaag nodig had om niet naar zichzelf te hoeven kijken, om even lekker zielig te zijn en het allemaal af te doen met “niemand houdt rekening met mij”, “ze vinden me niet meer leuk” tot ik ben niet de moeite waard.

Als ze zo ver is dat ze weer verantwoordelijkheid voor zichzelf neemt en haar zelfvertrouwen langzaam weer voelbaar is, zie ik haar letterlijk opfleuren. We drinken de koffie op en lachen er om. Het is ook niets om je voor te schamen, het is gewoon even zo,  nu is alles weer anders en als ik haar de deur uitlaat roep ik haar nog even na; Hou op met klagen hé!! Ik krijg een mooie lach en een vette knipoog …..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s