Intuïtie! Maak er gebruik van…

In 2006 haalde ik mijn diploma “Intuïtieve coaching”. Regelmatig krijg ik nog de vraag wat dat intuïtieve dan inhoudt. Klinkt zo vaag en mensen willen helder en duidelijk weten wat iets inhoudt. Het grappige is dat door mijn intuïtie te gebruiken ik juist meer helderheid en duidelijk kan verschaffen bij de ander. En toch moet het bezemsteel gehalte van het woord intuïtie af voordat ze zich eraan durven overgeven. Vrouwen hebben veel minder moeite met het woord. Mannen schieten eerder in de armen over elkaar stand, en hebben hun oordeel vaak al klaar.

Hoe ik het zie is dat als je met iemand een gesprek voert, je “echt” aandacht voor iemand hebt, je als het ware helemaal bij de ander bent, je intuïtie gaat spreken. Je krijgt een scherp en helder inzicht, je staat open voor wat er binnenkomt. Op het moment dat je zelf heel erg aan het nadenken bent heeft de intuïtie geen ruimte.

Je beste ingevingen krijg je als je ontspannen bent of met iets bezig bent waar je niet bij hoeft na te denken.

Het zijn misschien de antwoorden die je zocht, vragen die je onbewust de ruimte in hebt gestuurd krijgen nu ineens, terwijl je er juist niet mee bezig bent een antwoord! Mooi toch…maar waarom maken we er dan zo weinig gebruik van? Je hebt zelf de antwoorden op je eigen vragen hoor. Het probleem is dat we teveel controle uitoefenen op ons denkvermogen. We “denken” dat als we maar hard genoeg nadenken we de antwoorden wel kunnen vinden maar dat is echt niet waar! Als je de controle meer durft los te laten zul je zien dat je juist meer voor elkaar krijgt dan je gewend bent.

Intuïtie is luisteren naar jezelf, naar je ingevingen, naar je gevoel, naar wat op het moment dat je de controle hebt los gelaten, nodig is!

 

Iedereen kan bij zijn intuïtie komen en er naar leren luisteren, zelfs mannen J….

 

ps.

Mocht je een cursus intuïtieve ontwikkeling willen hebben stuur dan gerust een mail naar info@innerzicht.nl Hoe meer aanmeldingen, hoe eerder we kunnen beginnen!

 

10 reacties op ‘Intuïtie! Maak er gebruik van…

 1. Erwin de Beer

  Mannen willen ‘het’ inderdaad graag cognitief begrijpen. Daarom leg ik, als man 😉 intuïtie graag zo uit: je lichaam is één grote antenne, die allerlei signalen oppikt. We hebben niet voor niets 5 zintuigen.

  Als je al die signalen bewust zou verwerken, raken je hersens totaal overbelast. Daarom filteren je zintuigen het overgrote deel van die informatie weg, zodat het je bewustzijn niet bereikt. Maar als die informatie komt wel ergens je lichaam binnen. Onbewust.

  Je 6e zintuig, ook wel intuïtie genoemd, of gevoel of inzicht of onderbewuste of … voel ik meestal als de integratie van al die ongefilterde signalen. Dat totale signaal kun je dus niet bewust denkend interpreteren, daar zijn je hersens niet krachtig genoeg voor.

  Maar als je ontspannen bent, de bewuste, cognitieve controle los durft te laten en open staat voor wat er allemaal binnenkomt via al die zintuigen, dan kun je dat totale, ongefilterde signaal wel degelijk opmerken en vooral vertrouwen.

  Like

 2. Anoniem

  Wat bij mij ook altijd werkt is hardlopen in het bos wanneer mijn hoofd vol zit. Tijdens het hardlopen ontstaat er ruimte in je hoofd en dienen de ideeen en oplossingen zich vaak vanzelf aan. Een wandeling helpt ook, als je niet van hardlopen houdt 🙂

  Like

 3. Erwin de Beer

  Fietsen werkt ook. Daarom ga ik het liefst op de fiets naar mijn werk, dan kan ik bij aankomst meteen ook wat doen met de ideeën die ik krijg. En ’s middags omgekeerd, dan krijg ik juist vaal ideeën die meer met mijn privéleven te maken hebben.

  Like

 4. itsanoushka

  Ik denk dat het niet veel uitmaakt of je nu man of vrouw bent, we worden allebei opgevoed in een wereld waar je als kind zijnde het afleert om op je intuite te vertrouwen. Je moet beleefd zijn ook al gaan alle alarmbellen af bij die irritante oom, is maar een voorbeeldje. Alles wat we meemaken moet verklaart en in een hokje passen. Het grootste struikel blok is denk ik de tijd die we niet meer hebben/denken te hebben/of nemen om gewoon eens alleen maar te zijn, met onze gedachten, wensen, ideeen en dromen. Zodra je daar de tijd voorneemt kom je dichterbij wat je echt voelt en wilt. Bij de een is dat een rondje hollen, voor de ander yoga, voor mij is het heerlijk alleen in huis kunnen zijn en doen wat in me opkomt, zonder tijdsdruk of savonds na een drukke dag naar de foto wand staren tegenover ons bed met alle mooie reizen. Dan kom je tot rust en komt die intuitie vanzelf weer aan het woord. Vertrouw op je gevoel, eng soms maar neem er af en toe de tijd voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s