“onzichtbare” energie

Ken je dat, bij mensen binnen komen en voelen dat er net ruzie is geweest? De bewoners doen alsof er niets aan de hand is, en toch…je weet het zeker, er is wat gaande tussen die twee. Nou, vanmorgen zat ik bij de kapper (ja, moet natuurlijk ook gebeuren) en de kapster vertelde me dat ze regelmatig hoofdpijn van klanten overnam. “Komt er iemand binnen met hoofdpijn, gaat deze persoon de zaak uit en wat denk je….zij voelt zich goed en ik heb hoofdpijn”.
Voor mij klinkt dat heel gewoon omdat ik bewust ben van de energie om mij en anderen heen. Voor veel mensen is dit wel herkenbaar, maar vaak zijn ze het zo weer vergeten of denken ze dat ze echt zelf hoofdpijn hebben. Spanning van anderen pak je op, hoe dat komt? Omdat we de hele dag met mensen in aanraking komen en omdat we door elkaars energieveld lopen. Energie blijft plakken als je het niet van je af schudt . Douchen, hardlopen, handen wassen, bewust jezelf leeg maken of meditatie zijn o.a. dingen die je zelf kunt doen om overtollige energie af te voeren. Ik kan je die energie natuurlijk niet laten zien, maar zelfs een wetenschapper zal moeten erkennen dat het “voelbaar” is. Je kunt het wel zelf voelen, speel er maar eens mee. Zet b.v. iemand op een stoel met zijn ogen dicht en loop met je handen vooruit op de persoon af, laat die persoon stop zeggen als je voelbaar in zijn/haar energieveld komt. Vooral kinderen zijn er heel gevoelig voor. Zij voelen heel snel wanneer je in hun energieveld komt. Zo kom je er ook achter dat de één een hele grote energie ruimte om zich heen heeft en de ander bijna niets. De persoon met veel energie om zich heen is vaak ook een persoon waarvan je zegt; Zo, daar komt iemand binnen, daar kijk je dan ook even naar. De persoon met een heel kort energieveld wil zich graag “klein” maken, past zich vaak aan en wil het liefst niet gezien worden. Dit gaat natuurlijk voor 99% onbewust, maar het is wel handig om te weten….
Proberen met energie om te gaan? Stuur iedere avond als je onder de douche staat al die energie die je van anderen hebt opgepakt maar lekker naar ze terug!
Haal je eigen energie, die je in de loop van de dag bent kwijtgeraakt aan anderen, ook maar weer lekker schoon naar jezelf terug. Spoel je onder de douche eens bewust schoon, alles wat niet bij je hoort het putje in! En als je dit een week doet weet ik dat je je anders gaat voelen en word je je meer en meer bewust van wat zich op zo’n dag allemaal aan je blijft kleven! (mensen kunnen je letterlijk leeg zuigen)

Succes en ik hoor graag van je wat het met je heeft gedaan..

10 reacties op ‘“onzichtbare” energie

 1. karinvt

  Als pianodocente voel ik inderdaad ook die spanning, zelfs wanneer ze bepaalde spieren aanspannen. Tussen de lessen door even lekker wat ontspanningsoefeningen en de polsen en armen losschudden en ik kan er weer tegen aan.

  Like

 2. Aravision

  Ik herken mezelf heel erg in dit stukje. Een aantal jaren geleden had ik daar zo erg last van dat als ik naast iemand ging zitten, die bij mij zoveel energie wegtrok, terplekke ziek werd. Tegenwoordig mijd ik deze mensen uit zelfbehoud.

  Groet Marianne

  Like

 3. Hellen Kabel

  Hi Marianne, Goed dat je het herkent, maar mensen ontlopen is niet nodig hoor, zo mis jezelf teveel, je loopt er voor weg en dat is zonde. Leer met je energie omgaan. Je kunt je energie zo sturen dat die van anderen niet meer zo binnenkomen! Bedankt voor je reactie..

  Like

 4. Erwin de Beer

  Ik hoor vaak van mensen dat ik ze energie geef. Bv. na een lezing of workshop die ik gaf maar ook ‘ gewoon’ na een gesprek of als we in een groep hebben samengewerkt. “Ik was moe toen we begonnen, nu barst ik van de energie”; “ik had hoofdpijn, die is nu helemaal weg”. Zelf merk ik na afloop dan niet dat ik energie ben kwijtgeraakt. Kennelijk haal ik onbewust al energie terug (onbewust bekwaam?). Ik zal er de komende tijd eens op gaan letten hoe ik dat doe en waar die energie dan vandaan komt. Hoogste tijd om ook bewust bekwaam te worden!

  Like

 5. Hellen Kabel

  Hallo Erwin,
  Bedankt voor je reactie. Een mooi voorbeeld, sterker nog als je energie uit de lucht haalt en je geeft het vervolgens door dan is er niet veel aan de hand. Maar als je dat onbewust en veel doet dan ontstaat er toch een soort onbalans. Jij krijgt energie omdat je de dingen doet die je leuk vindt. Dingen doen die je goed passen, waar je blij van wordt etc. geven jou energie, je hebt dus genoeg om weg te geven….ik kan er uren over doorpraten hahaha, maar daar lijkt me dit niet de plek voor…misschien ga ik toch maar een workshop over energie houden…

  Like

 6. Erwin de Beer

  Ja, nou je het zegt, alleen als ik dingen doe die ik leuk vindt dán krijg ik die reacties. Ik doe vaak wat ik leuk vind, maar niet altijd. Dus bewust bekwamer worden = oa. nog bewuster die dingen doen die ik leuk vind. En als dat even niet lukt: douchen, hardlopen, handen wassen, bewust mezelf leeg maken of meditatie. Bedankt, ik ben weer een stapje verder 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s